Οι άνθρωποι πάνω από τις πατέντες: εκατομμύρια ζωές σε κίνδυνο

Μόνο 2 εβδομάδες μένουν για την εκδίκαση της υπόθεσης της Novartis ενάντια στην κυβέρνηση της Ινδίας

Επιτέλους! όλοι μάθαμε τις τελευταίες μέρες για τη διάθεση στην αγορά του εμβολίου για τον καρκίνο του τραχήλου. Πολλές γυναίκες θα σωθούν απο ‘δω και περα! Το εμβόλιο βγήκε στην αγορά με κόστος 550 euro! Δηλαδή όσες οικογένειες έχουν αυτό το ποσό θα σωθούν τα κορίτσια τους !!! ( πόσες όμως?)
Ίσως καλυφθεί από τα Ταμεία το εμβόλιο κατά του HPV, δήλωσε ο Δ. Αβραμόπουλος … Περιμένουμε λοιπόν… Εδώ θα λειτουργήσει η Δύναμη της Κοινής γνώμης? Αν τελικά το εντάξουν, δεν θα υπάρχει η διάκριση ( Έχω-Ζώ # Δεν έχω-Πεθαίνω) στο μέγιστο θέμα της υγείας , που είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας.

Ισχύει όμως για όλους αυτό? Όχι. Και στην Ινδία τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια μεγάλη διαμάχη για τα φάρμακα που κατασκευάζονται και πωλούνται φθηνότερα ανάμεσα στην κυβέρηση της Ινδίας και την εταιρεία Novartis, που θέλει αυτό να σταματήσει. Απο τα φάρμακα αυτά ένα μεγάλο ποσοστό χρησιμοποιούν οι ΓΧΣ στα προγράμματα τους και κυρίως κατά του Aids. Και εδώ θα παίξει σημαντικό ρόλο ο καθένας απο εμάς!

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα κάνουν έκκληση σε όλους μας να πάρουμε θέση. Δεν έχει σημασία άν οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη αυτά τα φάρμακα είναι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά απο εμάς, ίσως αύριο να είμαστε εμείς!

δείτε περισσότερα εδώ070122.jpg

2 σκέψεις για το “Οι άνθρωποι πάνω από τις πατέντες: εκατομμύρια ζωές σε κίνδυνο”

  1. καρπαδάκης

    δηλαδή το κάνουν υγιείς για να ελαττώσουν την πιθανότητα να πάθουν αυτοί ή τα παιδιά τους;

    Αν τα συμβατικά εμβόλια είναι επικίνδυνα, αυτό, για μια αρρώστεια που δεν σχετίζεται άμεσα με εξωτερική προσβολή, το βλέπω πιο επικίνδυνο από όλα.

    Τι λένε εναλλακτικοί γιατροί για αυτό;

  2. καρπαδάκης

    edit για το πάνω σχόλιο: εννοώ για το εμβόλιο κατά του καρκίνου τραχήλου της μήτρας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top