Οι επικίνδυνοι δρόμοι της ενέργειας στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια

190108_012.jpg

Ημερίδα στις 25/1/2008

Την Παρασκευή 25/1/2008 οι Οικολόγοι Πράσινοι, σε συνεργασία με την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσουν Ημερίδα στη μεγάλη αίθουσα της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51, 4ος όροφος), ώρα 7.30 μ.μ., με το επίκαιρο θέμα «Οι επικίνδυνοι δρόμοι της ενέργειας στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια».

Σε μια δύσκολη για το περιβάλλον συγκυρία, στην Ημερίδα θα αναλυθούν θέματα όπως οι σχεδιαζόμενοι πετρελαιαγωγοί στα Βαλκάνια και οι κίνδυνοι από αυτούς, η θαλάσσια ρύπανση από πετρελαιοειδή και τα είδη-εισβολείς, ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, οι επιπτώσεις του λιγνιτικού ενεργειακού μοντέλου, οι σχεδιασμοί για νέα πυρηνικά εργοστάσια στα Βαλκάνια, η χάραξη μιας εναλλακτικής ενεργειακής πολιτικής, οι προοπτικές ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η εξοικονόμηση, η ενίσχυση των συλλογικών μέσων μεταφοράς κτλ αλλά και οι κοινωνικοπολιτικές παράμετροι που αλληλοδιαπλέκονται με τις κυρίαρχες ενεργειακές επιλογές.

Οι εισηγητές και τα θέματα που θα αναπτύξουν είναι:

  1. Vjeran Pirsic, πρόεδρος της Κροατικής οικολογικής ένωσης Eko Kvarner, στέλεχος του Δικτύου για τους αγωγούς πετρελαίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης. «Καινούργιοι πετρελαιαγωγοί στα Βαλκάνια- καινούργιοι κίνδυνοι»

2. Adam Benovic, PhD, καθηγητής θαλάσσιας οικολογίας στο πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ, «Η θαλάσσια μεταφορά πετρελαίου και τα είδη-εισβολείς»

3, Τέντες Ιωάννης, πανεπιστημιακός στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκη «Ο πετρελαιαγωγός Μπουργάς- Αλεξανδρούπολη: μύθοι και αλήθειες»

4. Τσιόπτσια Έλενα, Ιωαννίδης Λευτέρης, Μίσσια Δάφνη, εκπρόσωποι της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης, «Η ατμοσφαιρική ρύπανση και οι επιπτώσεις στην υγεία από τη λειτουργία του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ»

5. Τρεμόπουλος Μιχάλης, κοινωνικός οικολόγος Μ.Α., νομαρχιακός σύμβουλος «Ο πυρηνικός κλοιός στα Βαλκάνια»

6. Τακόλας Νίκος, Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος, Ενεργειακός Μηχανικός, MSc, MBA «Η βιωσιμότητα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας»

Παρεμβάσεις θα κάνουν:

Πασχαλίδης Γιώργος, μέλος Γραμματείας της Οικολογικής Κίνησης Καβάλας «Οι δεξαμενές καυσίμων της Καβάλας και οι λιγνίτες της Δράμας»

Φαναριώτης Δημήτρης, πρόεδρος Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Κέρκυρας, «Οι πετρελαϊκοί κίνδυνοι για το Ιόνιο»

Γεροστεργίου Κατερίνα, πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, «Προτάσεις προς τους πολίτες για εξοικονόμηση ενέργειας»

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top