Δενδροφύτευση την Πέμπτη στο Σέιχ Σου

Η απάντησή μας στην αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος για τα δάση

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, θα κάνουμε συμβολική δενδροφύτευση στο Σέιχ Σου.
Πρόκειται για την οικολογική απάντηση στην αναθεώρηση του άρθρου 24 (και του 117) του Συντάγματος και ενόψει της σχετικής συζήτησης στην Επιτροπή αναθεώρησης στη Βουλή.
Η Ελλάδα αποτελεί μοναδική περίπτωση χώρας που αναθεωρεί το Σύνταγμά της -μάλιστα πέντε μόλις χρόνια μετά την προηγούμενη- όχι για να επεκτείνει την προστασία για τα δάση και το περιβάλλον αλλά για να την περιορίσει. Ως συνέχεια των αγώνων που έχουμε κάνει χρόνια τώρα για την υπεράσπιση των περιαστικών δασών, δείχνουμε το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσει η πολιτεία, οι πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς: της δημιουργίας, της προσφοράς και της ανάπτυξης των δασών και όχι της καταστροφής, της υποβάθμισης και της εξυπηρέτησης των ιδιοτελών συμφερόντων.

Το μήνυμα που θέλουμε να γίνει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, είναι:
Συγκρουόμαστε με τα συμφέροντα, υπερασπίζουμε το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα ζωής όλων.

Πότε και που:

Συγκέντρωση θα γίνει την Πέμπτη 18.1.2007 στις 10.00 π.μ. στην αερογέφυρα –προέκταση της οδού Περαιβού πάνω από την Περιφερειακή (500 μέτρα πριν το τούνελ, ερχόμενοι από Δυτικά). Πηγαίνει κανείς είτε από την Άνω Τούμπα (τέρμα Λαμπράκη) είτε από την Περιφερειακή, στρίβοντας στα Κωνσταντινουπολίτικα και γυρνώντας 100 μέτρα πάνω στη Λαμπράκη προς το κέντρο, όπου συναντάς την Περαιβού. Λεωφορείο, περνάει το 14, στάση Περαιβού, λίγο πριν το τέρμα.
Είναι το ραντεβού, που μας όρισε η δασική υπηρεσία.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top